Min fortælling

         Tlf. +45  2921 0832           th@hennesser.dk

DEN KORTE VERSION

 

UDDANNELSER

 

  • Eksamineret psykoterapeut fra Nyt Nordisk Gestaltinstitut i Fredensborg
  • Proceskonsulent fra DISPUK
  • Projektleder fra MANNAZ
  • Cand.jur., ph.d. fra Aarhus Universitet

 

PERSONLIGT

  • 54 år, gift, har et par håndfulde "dine og mine" børn og et enkelt barnebarn.

 

PASSIONER

  • Billedkunstner & skribent

 

 

 

  • Du kan også finde mig på Linkedin og Facebook.

DEN LANGE VERSION

Sidst i fyrrene startede jeg forfra i mit liv. Flere års grublerier var gået forud. Hvem er jeg? Hvad er min mission i dette liv? Den jeg var – og stadig er - og det jeg gjorde dengang i mit liv hang ikke sammen. Og jeg fór vild.   

 

Jeg kastede en håndgranat ind i mit liv og alt blev splittet ad. Først sagde jeg min chefstilling op. Flere spurgte, om jeg havde fået en hjerneblødning. Jeg husker det selv som ubeskriveligt befriende og vanvittigt skræmmende. Kort efter blev jeg skilt og efter endnu et år, var jeg gift igen og selvstændig erhvervsdrivende. Så kom erkendelsen af at nældens rod også lå i mit indre. Jeg gik i gang med at rydde op. Det blev samtidig starten på et nyt liv som samtaleterapeut.

 

For mig er det at være samtaleterapeut min mission. Der er ikke noget, jeg hellere vil. Der er intet, som arbejdsmæssigt giver mere mening for mig end den helende, eksistentielle og ligeværdige samtale. At se dig som klient vokse ind i dit eget jeg i løbet af samtalerne efterlader mig altid opløftet og glad. Jeg er taknemmelig over at have fundet mit ”kald” og at kunne være fødselshjælper for andre i deres søgen mod et liv med mere mening. Jeg er taknemmelig over at kunne betragte alle de knubs og bump, der har været i mit liv, som brugbare livserfaringer, der gør mig til det menneske og den samtaleterapeut, jeg er i dag.

 

At gå i terapi kan godt sammenlignes med at blive genfødt. Helingsprocessen minder på mange måder både psykisk og fysisk om en fødsel. Når vi i terapien ”skræller løget” oplever klienten ofte, at det strammer til i krop og sind. Ved at acceptere og gå med følelsen, i stedet for at stivne og gå baglæns, kommer forløsningen, ro og klarhed. Som ”genfødte” kan vi starte forfra og vælge at gøre noget anderledes. Vi kan vælge at gøre det, der føles rigtigt for os og giver mening. Det er min erfaring, at når noget er rigtigt for os, er der aldrig tvivl. Der er flow og energi.

 

Uanset om vi er mødre, fædre, ledere, selvstændige, ansatte, studerende eller ledige, kan vi alle blive et lysende fyrtårn i vores eget liv og rollemodeller for andre. Hvis vi giver plads til vores egen indre stemme og vander vores livsblomst, bliver vi den sande udgave af os selv. Vores krop og sind rummer selvhelbredende kræfter og heler sig selv med sjælens hjælp, hvis vi giver den lov. Ofte kræver det ikke meget andet end at blive lyttet til og set på med kærlige øjne. Og blive spejlet, som dem vi egentlige er.

 

For mange i terapi er det første gang i deres liv - og derfor en kraftfuld oplevelse.

For mig som samtaleterapeut, er det den smukkeste proces der findes.

 

KONTAKT

Hennesser Samtaler

v. Tatjana Hennesser

Åvænget 5

Niverød

2990

Danmark

Tlf. +00 (45) 2921 0832

hennesser@gmail.com